Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Пентагоні пояснили, як підтримка України розвиває американський ВПК

Підтримка України мобілізувала оборонно-промислову базу США в таких масштабах, яких ця галузь не бачила десятиліттями.

Про це повідомляє Міноборони США.

Зазначено, що з початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року США виділили близько 44 мільярдів доларів на допомогу Україні у сфері безпеки.

Зараз дивляться

Ця підтримка надається або через президентське розпорядження про скорочення озброєнь, коли обладнання вилучається з армійських запасів і відправляється за кордон, або через Ініціативу сприяння безпеці України, коли уряд укладає прямі контракти з промисловими підприємствами на поставку нового обладнання в Україну, коли воно буде готове.

– Коли обладнання вилучається з наявного арсеналу США, його необхідно замінити, щоб американські військові підрозділи могли підтримувати власну боєготовність. Станом на середину листопада міністерство виділило майже 17 мільярдів доларів на заміну обладнання, яке було відправлено в Україну з американських запасів, – йдеться у повідомленні.

У той же час оборонні підрядники зайняті створенням нового обладнання на заміну відправленому за кордон, а також виробництвом нових можливостей для виконання замовлень в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні в галузі безпеки. На цю ініціативу Пентагон зобов’язався виділити понад 10 мільярдів доларів. 

Ці зобов’язання Пентагону на суму понад 27 млрд доларів безпосередньо впливають на роботу основних виробників і критично важливих постачальників у 37 штатах.

– Загалом, реакція нашої американської промислової бази на задоволення оборонних потреб України була справді історичною. Це були загальнонаціональні зусилля, які охоплюють весь спектр наших ланцюгів постачання майже в кожній сфері спроможностей, – сказав Вільям Лаплант, заступник міністра оборони США з питань закупівель та забезпечення.

Міноборони США виділило близько 3,3 мільярдів доларів у 18 штатах, щоб допомогти оборонним підрядникам розширити і модернізувати існуючі виробничі лінії, а також створити нові лінії. Підрядники виробляють, серед іншого, артилерійські снаряди калібру 155 мм, керовані реактивні системи залпового вогню, а також ракети Stinger і Javelin.

Окрім того, Пентагон допомагає Укроборонпрому розширювати свої потужності для виробництва найважливіших оборонних можливостей.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Раніше видання Politico розповіло, коли у США може відбутись голосування за допомогу Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-30 10:39:08