Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Шотландський професор заявив, що деменція на ранній стадії виліковна: аргументи переконливі

Професор Крейг Річі – директор Центру профілактики деменції в Единбурзькому університеті переконаний, що деменція стане дуже рідкісним захворюванням протягом наступного десятиріччя.

Крейг Річі вважає, що така заява дещо категорична, але цілком реалістична. Його впевненість базується на поєднанні раннього виявлення хвороби Альцгеймера та лікування, яке зараз розробляється.

Нові ліки плюс нові методики

Професор Річі є засновником і виконавчим директором Scottish Brain Sciences, дослідницької організації, яка спеціалізується на проведенні клінічних випробувань нових ліків і методик.

Зараз дивляться

Неймовірні дослідження стосовно лікування хвороби Альцгеймера, до клінічної перевірки яких має стосунок організація професора, стали підставою для такої дещо зухвалої заяви.

Хвороба Альцгеймера, яка є основною причиною деменції, є прогресуючим станом, який починається з незначної втрати пам’яті та розвивається в сплутаність свідомості, супроводжується проблемами з мовою та труднощами з їжею.

Тримати під контролем хворобу Альцгеймера

Сучасні методи лікування можуть тимчасово зменшити симптоми, але лікування не існує.

Проте професор вважає, що варто звернути увагу на ситуацію з ВІЛ/СНІД.

– У нас може бути багато людей, які живуть з ВІЛ, але принаймні у Великій Британії ніхто більше не хворіє на СНІД, – зазначає Річі.

За його словами, так само можна тримати під контролем і хворобу Альцгеймера.

На сьогодні близько 90 тис. шотландців хворіють на деменцію, торік понад 6 тис. померли від хвороби Альцгеймера і деменції.

– Є докази, які свідчать, що виявлення захворювання на ранній стадії, коли ці білки в мозку тільки починають з’являтися, дає реальний шанс на одужання, – запевняє професор.

Директор Центру профілактики деменції Единбурзького університету Крейг Річі переконаний: вилікувавши хворобу Альцгеймера, можна мінімізувати можливий розвиток деменції.

Джерело: Daily Mail

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-28 12:11:13