Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Творців фільму Форсаж 9 оштрафували на $1 млн за травми каскадера

Творців фільму Форсаж 9 оштрафували на $1 млн за нещасний випадок із каскадером. Під час зйомок чоловікові пощастило залишитися живим.

Що відомо про нещасний випадок на зніманнях Форсажу 9

Штраф у $1 млн призначити FF9 Pictures Limited — дочірній компанії Universal Pictures. Її визнали винною в порушенні законів Великої Британії.

Під час роботи над Форсажем 9 каскадер упав із висоти 8 метрів на бетон, отримавши перелом черепа. Після цього він деякий час пробув у комі. Йдеться про Джо Воттса, який також брав участь у знімання Хан Соло: Зоряні війни. Історії та Покемон. Детектив Пікачу.

Зараз дивляться

Розслідування показало, що страхувальний трос відірвався від жилета каскадера, а спорядження не перевіряли протягом шести місяців зйомок, що і стало причиною нещасного випадку.

Сам каскадер також подав до суду на компанію – він вимагає компенсації в розмірі $1,2 млн за травму, оскільки не зможе повернутися до своєї роботи.

Робота каскадера дуже небезпечна, і про це багато хто знає. Наприклад, Деніел Редкліфф готує фільм про власного дублера-каскадера, якого паралізувало під час зйомок. Реліз запланований на листопад 2023 року.

Фото: Форсаж

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-28 10:24:24