Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ обстріляла ТЕС на сході, через негоду знеструмлено 2046 населених пунктів – Укренерго

РФ атакувала ТЕС у східному регіоні. Електростанція працює, але знеструмлено місто поряд.

Про це повідомляє Укренерго.

– Уночі ворожий обстріл завдав пошкоджень обладнанню теплоелектростанції у східному регіоні. Об’єкт роботу не припиняв. Відновлено теплопостачання міста-супутника, тривають роботи по відновленню електропостачання, – йдеться у повідомленні.

Аварійність блоків електростанцій залишається високою.

Зараз дивляться

Зазначено, що через бойові дії та з інших причин без світла залишається 530 населених пунктів. Внаслідок обстрілів є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській, Сумській і Чернігівській областях.

Загалом через негоду знеструмлено 2046 населених пунктів у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях.

– Найскладніша ситуація в Полтавській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Київській, Кіровоградській областях, – йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що на ранок 27 листопада заживленими є 3 високовольтні повітряні лінії 330 кВ у південному регіоні, що були пошкоджені негодою. Залишаються відключеними через погодні умови 4 високовольтні повітряні лінії 330 кВ. У мережах обленерго відключено 32 повітряні лінії 110-35 кВ.

Споживання

Споживання в енергосистемі знижено через значні пошкодження мереж Укренерго та обленерго. Протягом дня, після відновлення електропостачання в постраждалих від негоди населених пунктах, очікується стрімке зростання споживання. Це може призвести до різкого росту навантаження на енергосистему.

Імпорт/експорт

Експорт на сьогодні відсутній. Імпорт електроенергії здійснюється у вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Раніше голова правління Укренерго Володимир Кудрицький заявив, що під час наймасованішої атаки дронів на столицю 25 листопада Київ був близький до запровадження відключень світла. 

електроенергія, Укренерго

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-27 12:35:04