Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Примерзли двері в машині: способи розморожування

У холодну пору року автовласники постають перед труднощами, а вічинення замерзлих дверей автомобіля не завжди приносить радість. Особливо це неприємно, коли потрібно вирушити у далеку дорогу, а вхідні двері в машину не відчиняються. Примерзли двері в машині: що робити та які методи використовувати – читайте в матеріалі.

Примерзли двері в машині: найкращі методи

Насамперед розпочніть із перевірки всіх дверей, включно з багажником. Зазвичай хоча б одні двері повинні відчинитися. Можливо, знадобиться трошки більше зусиль, ніж зазвичай, але не переборщіть, щоб не пошкодити дверну ручку. Головне – потрапити всередину й запустити двигун, щоб прогріти машину.

Якщо можливо, перемістіть авто в тепле місце і залиште його на кілька годин.

Іноді проблема полягає в замерзанні ущільнювачів або замків через утворену вологу. У цьому разі, щоб відкрити замерзлі двері автомобіля, досить постукати легенькими ударами по периметру дверей. Також можна легенько натискати на двері, щоб лід розтопився.

Зараз дивляться

Якщо відкрити замерзлі двері автомобіля не вдається навіть після прогрівання, проблема може бути серйознішою, тож знадобиться візит до автосервісу.

Також можна скористатися такими методами:

  • фен (просушити двері, якщо є розетка поруч);
  • поливання окропом (не найкращий метод, адже вода може замерзнути).

Гарячий фен чи гаряча вода можуть пошкодити лакофарбове покриття через різкий перепад температур. Можна скористатися сучасними засобами, які продаються від заморожування замків (на основі спирту та водовідштовхувальних сполук). Вони ефективно розтоплять лід у замку, забезпечуючи швидке відчинення дверей.

Примерзли двері в машині: народні методи розморожування замка

Якщо немає можливості використовувати автохімію, є низка народних методів, такі, як використання спирту чи одеколону, теплої води з сіллю або оцтом. Важливо обережно обробити механізм замка, щоб уникнути пошкоджень, а після використання витерти вологу з ущільнювачів.

Як уникнути примерзання дверей у машині 

Щоб зменшити ризик замерзання дверей, надто коли ви далеко від цивілізації, корисно вжити профілактичних заходів:

  1. Після миття автомобіля взимку, ретельно очищуйте і просушуйте ущільнювачі й серцевини замків, залишаючи дверцята автомобіля відчиненими протягом 10-15 хвилин. Що менша різниця температур між вулицею та салоном автомобіля, то краще. Для прискорення процесу просушування можна використовувати компресор для підкачки шин, продуваючи повітрям замкові щілини та периметр дверцят.
  2. Використовуйте рідини або мастила від примерзання. Простий і ефективний спосіб для профілактики – застосовуйте силіконове мастило, яке стійке до низьких температур.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-27 12:28:34