Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Влада Китаю назвала причини спалаху пневмонії в країні, точка зору ВООЗ

Як повідомили в Національній комісії охорони здоров’я Китаю, сплеск респіраторних захворювань у країні, який привернув увагу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), спричинений грипом та іншими відомими збудниками, а не новим вірусом.

Віруси-збудники

У повідомленні йдеться про такі збудники респіраторних інфекцій, як вірус грипу, риновіруси, респіраторно-синцитіальний вірус або RSV, аденовірус, а також про бактерії, такі як мікоплазма пневмонія, що є частим винуватцем інфекцій дихальних шляхів.

Міністерство охорони здоров’я Китаю закликало місцеву владу відкрити більше клінік із лікування лихоманки і просувати вакцинацію серед дітей і літніх людей.

Зараз дивляться

Раніше цього тижня ВООЗ офіційно запросила у Китаю інформацію про потенційно тривожний сплеск респіраторних захворювань і пневмонії у дітей.

Так починаються пандемії

За словами експертів ВООЗ, поява нових штамів грипу або інших вірусів, здатних викликати пандемії, зазвичай починається з недіагностованих кластерів респіраторних захворювань. І SARS, і Covid-19 вперше були зареєстровані як незвичайні типи пневмонії.

Раніше цього місяця влада Китаю звинуватила в зростанні респіраторних захворювань скасування обмежень, введених через Covid-19.

У ВООЗ заявили, що представники охорони здоров’я Китаю минулого тижня надали запитані дані під час телеконференції. Вони показали зростання госпіталізації дітей через такі захворювання, як бактеріальна інфекція, РСВ, грип і віруси застуди.

Перевантаженість лікарень

За даними ВООЗ, китайські офіційні особи стверджують, що різке зростання кількості пацієнтів не перевантажило лікарні країни. Згідно ж із внутрішніми звітами Китаю, спалахи захлеснули деякі лікарні на півночі Китаю, зокрема в Пекіні.

Занадто мало інформації

У ВООЗ заявили, що наразі занадто мало інформації, щоб правильно оцінити ризик зареєстрованих випадків респіраторних захворювань у дітей.

І китайську владу, і ВООЗ свого часу було звинувачено у відсутності прозорості у своїх початкових звітах про пандемію Covid-19, яка почалася в центральному китайському місті Ухань у грудні 2019 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-27 08:58:37