Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Поляки почнуть цілодобово блокувати один з КПП, гумдопомога стоїть у чергах

З понеділка, 27 листопада, польські перевізники блокуватимуть пункт пропуску Медика — Шегині цілодобово.

Про це речник Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів в етері телемарафону Єдині новини.

Він зазначив, що до 26 листопада включно страйки на цьому пункті пропуску тривали з 9:00 до 20:00 за польським часом.

Зараз дивляться

Генеральний консул України у Любліні Олег Куць в інтерв’ю Українському радіо повідомив, що попри заяви поляків про безперешкодний пропуск вантажівок з гуманітарною допомогою та цистерн з пальним, вони стоять у чергах на кордоні.

За його словами, 25 листопада він разом із заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергією Деркачем провели зустріч з українськими водіями та польськими протестувальниками поблизу пункту пропуску у Дорогуську.

– Попри заяви протестувальників про те, що гуманітарна допомога чи цистерни з паливом йдуть поза чергою, ми бачимо випадки, що вони стоять у черзі. Польська преса також може поспілкуватися з нашими хлопцями, які розповідають про все. Вони також підтримують право на протест кожного, але не шляхом блокування кордону, – сказав Куць.

Консул наголосив, що коли ворог б’є по критичній інфраструктурі, надважливим є те, щоб енергетика отримувала необхідну допомогу, а все це зараз стоїть у чергах.

За його словами, відбулася коротка розмова з представниками протестувальників.

– Вони кажуть, що пропускають всі небезпечні вантажі, гуманітарну допомогу поза чергою, ми попросили, щоб вони продемонстрували на ділі і щоб вони дотримувалися своїх заявлених квот – скільки автомобілів та вантажівок пропускається щогодини, – додав Куць.

Вчора, 26 листопада, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури повідомляло, що на трьох заблокованих польськими перевізниками пунктах пропуску очікують понад 2000 транспортних засобів.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-27 08:18:15