Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мішель Андраде про зйомки в серіалі Корона і свій розвиток в акторстві – ексклюзивне інтерв’ю

Нещодавно співачка Мішель Андраде здивувала своїх шанувальників, зігравши роль у шостому сезоні серіалу Корона. Стрічка розповідає про життя королеви Великої Британії Єлизавети II.

Виконавиці дісталася роль члена команди яхти в епізоді, сюжет якого побудований на романі принцеси Діани та Доді Аль-Фаєда.

Факти ICTV взяли ексклюзивне інтерв’ю у Мішель Андраде, в якому вона детальніше розповіла про свій досвід знімання в серіалі Корона. Також артистка поділилася, чого не вистачає українському кіно і чи буде далі розвиватися в акторстві.

Зараз дивляться

– Як і чому вирішили спробувати свої сили в акторстві?

– До зйомки в Короні я, мабуть, готувалася з дитинства. Тоді ми з моїм старшим братом Толіком грали ролі з різних фільмів, але суто перед мамою. Це був Гаррі Поттер і Герміона, моряк Попай і Олівія… Ми домовились із Толіком щодня показувати нові емоції одне одному, щоб колись, коли нас покличуть у кіно, ми до цього вже були готові.

Після шоу Х-фактор мене помітив Серьога і запропонував знятися в його кінострічці в головній ролі. Щоб підготуватись, я вперше в житті пішла на курси акторської майстерності. Мені настільки сподобався цей досвід, що після зйомок я продовжила ходити на ці курси впродовж трьох років. Так я відкрила для себе світ кінематографу. Після цього я ще тричі брала участь у зйомках українських стрічок.

– Як вам вдалося потрапити в серіал Корона? Чи дивилися ви його раніше?

– На початку повномасштабного вторгнення я опинилась в Європі. Шукала контакти людей, які можуть допомогти з роботою. Так я познайомилась у Facebook із кастинг-директоркою Netflix і надіслала їй резюме. Через деякий час вона повернулась до мене з пропозицією пройти кастинг у серіал Корона.

Фото: скрін з серіалу Корона/ Netflix

– Правду кажучи, я дуже спокійно це сприйняла, бо не дивилась його. Тоді я жила з подружками в Іспанії, поділилася з ними новиною й завдяки їхній реакції зрозуміла, що це не просто звичайний серіал. Вирішила пройти кастинг.

Трішки хвилювалась, але була впевнена в собі, хоча знала, що на мою роль претендували інші дівчата. Вже після перших проб мені надіслали підтвердження. А в жовтні я відправилась на острів Майорка на зйомки.

– Як думаєте, чому вас підтвердили одразу після перших проб? Подивилися все ж таки Корону після того, як знялися там?

– Думаю, мене обрали саме через впевненість. У моєму випадку спрацював принцип – менше знаєш, краще спиш. Я не знала, наскільки серіал популярний, і це дало мені легкість, коли я проходила кастинг.

Перед зйомками я завантажила декілька серій Корони, щоб бути в курсі сюжету й загальної атмосфери. Насправді, на той момент серіал не зачепив, але коли вийшов шостий сезон із моєю участю, на хвилі ажіотажу я почала дивитися саме з цієї частини. Сподіваюсь, що незабаром подивлюсь всі сезони.

– Що відчули, коли дізналися, що вас затвердили на роль? Кому першому розповіли про це?

– Одразу сказала подружкам, які порадили мені пройти кастинг. Всі були дуже вражені. Тоді я усвідомила, наскільки була щаслива приєднатися до такого масштабного проєкту.

– Які емоції від роботи на майданчику Корони? Що найбільше вразило на зйомках?

– Мене надзвичайно вразила організація всього процесу. До мене ставилися як до акторки першого плану: оплатили перельоти, разом із моєю мамою поселили в готель, надали трансфер та окрему гримерку, яка була схожа на готельний номер.

Фото: PR Мішель Андраде

На знімальному майданчику все відбувалось згідно з таймінгом. Режисер і вся команда ставилися до мене з повагою й не цуралися мені допомогти.

– Ваші колеги, напевно, знали, що ви живете в Україні. Чи підтримували вони вас, можливо, висловлювались про війну?

– Коли ми знайомились із командою та акторами, я розповідала, звідки приїхала. Всі цікавились, яка була ситуація в Україні, співчували та питали, чи потрібна допомога. Вони засуджували агресію Росії й бажали нам швидшої перемоги.

– Чи подружилися з кимось на майданчику?

– Так. Це був актор Салім Дау, який зіграв роль єгипетського мільярдера Мохаммеда Аль-Фаєда. А я грала роль члена екіпажу на його яхті. Салім — дуже добрий і мудрий чоловік. Він мені допомагав зануритися в стан моєї героїні. Ми разом вживалися в наші ролі й дійсно розмовляли телефоном, як у серіалі, хоч не були у кадрі разом.

Салім Дау

Фото: скрін з серіалу Корона/ Netflix

– Наразі ні з ким не підтримую зв’язок. Але, повірте, на знімальному майданчику всі члени нашої інтернаціональної команди були ніби давно знайомі друзі. З ними було дуже легко знайти спільну мову.

Режисер вже знав мене, оскільки саме він проводив кастинг. Колеги-актори ділилися зі мною лайфхаками, як краще вжитися у свою роль. Я не відчула на собі зверхнього ставлення, всі працювали на результат.

– Що найбільше запам’яталося зі зйомок?

– Особиста гримерка на знімальному майданчику, яка була схожа на готельний номер із розкладним диваном, телевізором, холодильником, душовою кабіною, халатом і капцями.

Команда професіоналів, які працюють як злагоджений механізм. Я жила в Іспанії кілька місяців і знала особливості іспанського менталітету. Зазвичай на запитання “Коли?” іспанці відповідають “Маньяна”, тобто завтра. На майданчику цей підхід був геть відсутній. Усе було чітко за планом.

Мішель Андраде на зйомках Корони

Фото: PR Мішель Андраде

Велика триповерхова яхта, на якій відпочивала королівська родина. Я не тільки доторкнулася до історії, але й закарбувала цей момент у серіалі від Netflix.

– Як гадаєте, чого не вистачає українському кіно порівняно з Netflix?

– У нас є людський ресурс. Українські спеціалісти – справжні професіонали. Але помітно, що не вистачає фінансової підтримки. Це впливає на кінцевий результат. Наведу приклад не з кіноіндустрії, а з кліпмейкерства. Наша талановита режисерка Таню Муіньо ще більше розкрилась у співпраці з закордонними колегами.

Мішель Андраде про зйомки в Короні

Фото: PR Мішель Андраде

– Звісно, в умовах війни інші пріоритети. Але розвиток культури важливий у всі часи. Можливо, треба залучати кошти на покриття витрат зі створення кіно через іноземні грантові програми.

– Чи плануєте надалі розвиватися як акторка? 

– Після цієї ролі я не проходила більше кастинги. Це був цінний досвід, але я усвідомила, що хочу реалізувати себе як співачка насамперед. Це мій пріоритет. Але я люблю експериментувати. Якщо мені запропонують головну роль у класному проєкті, я точно погоджусь. Або якщо для ролі потрібно буде навчитись чомусь новому, як-от грі в баскетбол, фехтуванню або стрибкам з парашутом. Це мене драйвить.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-24 10:36:49