Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

у Міноборони розповіли про зміну формату роботи контактної групи

Фото: Міноборони

Формат роботи Контактної групи з питань оборони України з вересня 2023 року переорієнтувався на довгострокове стратегічне планування в питаннях посилення спроможностей України.

Про це повідомив т.в.о. начальника Департаменту міжнародної оборонної співпраці Міноборони Геннадій Коваленко під час спілкування з журналістами у четвер, 23 листопада.

— Від вересня ми перейшли до формату Рамштайн 2.0. Рамштайн 2.0 — це перехід від задоволення нагальних потреб (quick needs) до більш системної, планової та довгострокової роботи, — сказав він.

За словами Коваленка, такий формат передбачає стратегічне довготривале планування підтримки України у межах чинних “коаліцій спроможностей”, а саме авіаційної, протиповітряної, танкової, артилерійської та коаліції посилення безпеки Чорного моря.

Зараз дивляться

У середу, 22 листопада, відбулася чергова зустріч Контактної групи з питань оборони України. Учасники домовилися створити нову коаліцію допомоги нашій країні – протиповітряну. Її очолили Франція та Німеччина.

Напередодні президент України Володимир Зеленський, звітуючи про підсумки Рамштайну-17, заявив, що є нові пакети підтримки України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-23 20:26:43