Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що готувати на Новий рік 2024: рецепти, які сподобаються Зеленому Дракону

У всіх господинь є власні рецепти на кожен день. Але напередодні свята чимало з них шукають щось особливе, щоби вразити гостей своїми кулінарними здібностями.

Тож навіть у такий складний час, як нині, ми підсвідомо думаємо про те, що приготувати на Новій рік 2024 та які страви мають стояти на святковому столі.

Факти ICTV підготували новорічне меню, тож деякі страви можуть стати вашою фірмовою фішкою. Головне – готуйте у доброму гуморі. Смачного!

Зараз дивляться

Свиняча шийка в апельсиновому маринаді

Цей рецепт не потребує якихось надзусиль, головне вчасно замаринувати на новорічний стіл 2024 м’ясо. 

Інгредієнти

  • 1,5 кг свинячої шийки одним шматком
  • 3 апельсини
  • 1 голівка часнику
  • 2 ст. л. меду
  • сіль, сушені трави, перець – до смаку

Приготування

  1. Очищений часник подрібніть ножем.
  2. Апельсини розріжте, зніміть шкірки та наріжте смужками, а з м’якоті апельсинів вичавіть сік.
  3. Змішайте сік, апельсинові шкірки і часник у глибокій мисці та покладіть туди свинину, обмажте, накрийте миску харчовою плівкою та залиште маринуватися протягом доби, періодично перевертаючи шматок.
  4. Розігрійте духовку до 180°С і дістаньте свинину з маринаду.
  5. Змішайте мед, сіль, перець, сушені трави й обмажте цією сумішшю м’ясо.
  6. Викладіть свинину на деко та поставте у духовку. Запікайте м’ясо 10 хвилин, потім переверніть і готуйте ще 5 хвилин.
  7. Після цього залите маринадом із апельсиновими шкірками  та готуйте ще 2 години, періодично перевертаючи та поливаючи соком.
  8. Якщо маринад випарується раніше, долийте апельсиновий сік (або купіть на 1 апельсин більше).

Теплий салат із копченого вугра з манго та авокадо

Небанальна, але дуже смачна страва на Новий рік 2024.

Інгредієнти

  • 2 копчених вугрі
  • 2 манго
  • 2 авокадо

Для соуса

  • 200 мл майонезу
  • 100 мл соєвого соусу

Приготування

    1. Вимийте й очистьте авокадо та манго, а потім наріжте кубиками.
    2. Розріжте копченого вугра на невеликі шматочки та поставте у розігріту до 160°С духовку на 5 хвилин.
    3. Змішайте майонез із соєвим соусом та додайте манго й авокадо.
    4. Покладіть салат у тарілку, зверху викладіть шматочки вугра та подавайте на стіл.

Салат Пекін: рецепт страви на Новий рік 2024

Для поціновувачів азійської кухні такий салат можна готувати не лише на новорічний стіл.

Інгредієнти

  • 200 г вареної свинини
  • 150 г крохмальної локшини
  • 2 огірка
  • 60 мл оливкової чи кунжутної олії
  • 30 мл соєвого соусу
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • цукор, насіння кунжуту

Приготування

  1. Поламайте локшину на шматочки 10 см, залийте кропом і залиште, щоб вода охолола, потім злийте воду.
  2. Очистить огірки, наріжте тонкими смужками або натріть на тертушці для корейської моркви.
  3. Свинину наріжте тонкими смужками.
  4. Приготуйте заправку: збийте олію,цукор,соєвий соус і лимонний сік до однорідної маси.
  5. Змішайте огірки з локшиною та свининою, полийте заправкою та викладіть на тарілку.

Желе з мандаринами: новорічний рецепт

Яскравий десерт без випічки на Новий рік 2024, який додасть енергії і поліпшить настрій.

Інгредієнти

  • 0,5 л води
  • 8 мандаринів
  • 20 г желатину
  • 1 ст. л. апельсинового лікеру
  • будь-які соковиті ягоди та фісташки – до смаку

Приготування

    1. Розпустіть желатин у теплій воді та почекайте, поки маса набухне.
    2. Очистить мандарини й обережно гострим ножем виріжте середину кожного фрукта.
    3. Вичавіть сік зі м’якоті та додайте лікер, розпущений желатин, розмішайте і покладіть масу в холодильник на 30 хвилин.
    4. Коли желатинова маса застигне,   викладіть ложкою желе в отвори мандаринів.
    5. Прикрасьте ягодами та фісташками й одразу подавайте на стіл.

Десерт Зелений Дракон: покроковий рецепт

Якщо ви шукаєте, що приготувати на новорічний стіл це саме те! Попри вишукану назву, нічого складного у приготуванні. Рецепт святкової страви на Новий рік 2024 у чотири кроки. Спробуйте!

Інгредієнти

  • 250 г маскарпоне
  • 2 варених яєчних жовтки
  • 2 ч. л. розчиненої кави
  • 1 ч. л. коньяку
  • 4 ківі

Приготування

  1. Очистьте ківі та наріжте дрібними кубиками.
  2. Збийте блендером жовтки, каву, маскарпоне, цукор та коньяк.
  3. Сформуйте з маси рулет у вигляді змійки та викладіть на тарілку.
  4. Прикрасьте шматочками фруктів і поставте у холодильник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-23 20:16:18