Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Засідання Рамштайн: союзники вже виділили понад $80 млрд військової допомоги Україні

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну США та союзники зобов’язалися виділити нашій державі військову допомогу на понад $80 млрд.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи нове засідання Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн-17). Цього разу зустріч відбувається в онлайн-форматі.

– Ми зібралися сьогодні, тому що поділяємо бачення вільного, відкритого, успішного та безпечного світу. І я пишаюся тим, що ця історична контактна група виділила Україні понад $80 млрд на безпекову допомогу відтоді, як Кремль розпочав своє невиправдане вторгнення, – наголосив Остін.

За його словами, єдність союзників надсилає чіткий сигнал диктатору РФ Володимиру Путіну, “що він не зможе перечекати нас або перемогти в змаганні волі”.

Зараз дивляться

Глава Пентагону вкотре запевнив, що Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно. Остін зазначив, що боротьба України за свободу “має значення для всіх нас”.

– Як заявив президент Байден, коли тирани не платять ціну за свою агресію, вони продовжують загрожувати світу. Ніхто з нас не хоче жити у світі, де такі, як Путін, можуть безкарно вторгатися до своїх мирних сусідів. І ми відмовляємося від того, щоб форму глобальної безпеки диктували автократи, які покладаються на силові репресії вдома та примусу за допомогою сили за кордоном, – пояснив Ллойд Остін.

Він звернув увагу, що Україна вже повернула собі 50% території, захопленої РФ з лютого 2022 року.

Водночас Кремль був змушений шукати підтримки в Ірану та Північної Кореї.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Під час виступу Ллойд Остін також повідомив, що учасники Рамштайну-17 обговорять формування коаліції ППО. Її мета – забезпечення України необхідними системами протиповітряної оборони, особливо напередодні зими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-22 16:49:11