Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коаліція ППО для України та підготовка до зими – Остін назвав теми Рамштайну-17

Учасники 17-го засідання Контактної групи з питань оборони України (Рамштайну-17) обговорять формування коаліції ППО. Її мета – забезпечення нашої держави необхідними системами, особливо напередодні зими.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи засідання. Цього разу воно відбувається в онлайн-форматі.

Коаліція ППО

Міністр зазначив, що в межах Рамштайну було сформовано авіаційну коаліцію, а також коаліцію для розвитку інформаційно-технологічних можливостей України.

Зараз дивляться

– І сьогодні ми обговоримо прогрес, досягнутий із моменту нашої останньої зустрічі, у формуванні нової коаліції засобів ППО наземного базування. Я ціную лідерство Німеччини та Франції в організації цієї важливої ініціативи. Минулого тижня вони провели своє перше віртуальне обговорення коаліції, – наголосив Остін.

За словами глави Пентагону, союзники зараз мобілізують ресурси, “щоб підтримати ці зусилля”.

Ллойд Остін звернув увагу, що війська РФ нещодавно знову намагалися завдати ракетних ударів по Києву та іншим населеним пунктам України. Окупанти хочуть зруйнувати українську енергосистему.

У зв’язку з цим глава Пентагону закликав союзників надати України системи ППО для захисту.

– Оскільки Україна наближається до ще однієї воєнної зими, я закликаю цю Контактну групу надати Україні можливості протиповітряної оборони для захисту свого народу… Російські атаки на інфраструктуру можуть означати страждання та смерть незліченної кількості невинних громадян України, – зазначив Ллойд Остін.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Він висловив упевненість, що український народ “залишиться стійким перед обличчям труднощів”, оскільки він бореться за свої домівки, родини та майбутнє.

Інші теми Рамштайну-17

За словами Ллойда Остіна, сьогодні будуть також заслухані пропозиції учасників інших коаліцій щодо допомоги України.

Він зазначив, що союзники мають “творчо міркувати, як ми можемо продовжувати задовольняти потреби України”.

І Сполучені Штати продовжують виконувати свою роль. Вашингтон цими днями оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $100 млн. До нього увійшли додаткова система HIMARS і боєприпаси до неї, Stinger, артилерійські снаряди, протитанкова зброя та спорядження для холодної погоди.

Остін відзначив останній пакет від Німеччини на €1,3 млрд. Він передбачає “критично необхідні” системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM та боєприпаси.

– Тепер я з нетерпінням чекаю на обговорення того, як ми можемо спільно задовольнити інші невідкладні потреби України, – заявив глава Пентагону, розповідаючи про теми Рамштайну.

За його словами, союзники також продовжать обговорювати шляхи допомоги Україні у розбудові її армії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-22 15:58:11