Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Богдан Бенюк підтримав Ірину Фаріон у скандалі з воїнами ЗСУ

Український актор Богдан Бенюк підтримав мовознавицю й екснардепку Ірину Фаріон, яка опинилася у центрі мовного скандалу.

Богдан Бенюк став на захист Ірини Фаріон

Актор заявив, що Фаріон правильно висловилася про російськомовних українців, яких він і сам вважає “загарбниками”.

За словами Бенюка, “неприпустимо” розмовляти російською навіть на фронті.

Зараз дивляться

– Ті громадяни України, які не спілкуються українською мовою, повинні зрозуміти, що, розмовляючи російською, вони продовжують просувати “русскій мір” в Україні. І це треба визнати всім. Насамперед, керівникам держави, які це спонукають, всім працівникам, які працюють у державних установах, керівництву української армії і командирам, які дають присягу на служіння Україні українською мовою. Фаріон сказала правильну річ і не побоялася це зробити під час війни, – сказав Бенюк.

Громадян, які спілкуються мовою ворога за кордоном, Бенюк назвав “росіянами”. Актор закликав суспільство переглянути ставлення до громадянства України.

– Треба замислитися тим людям, які виросли в Україні. Їм ганьба! Те, що вони захищають Україну – супер. Але вони захищають, розмовляючи мовою загарбника. Це неприпустимо. Вони повинні це зрозуміти і змінити своє ставлення до найважливішого – громадянства України. Бо той громадянин України, хто є носієм мови, вважається її громадянином, а всіх решту я вважаю загарбниками. Це стосується і українців за кордоном. Якщо вони не спілкуються українською мовою, то які вони українці? Їх треба викреслювати і казати, що вони росіяни, – сказав актор.

Раніше в одному з інтерв’ю Ірина Фаріон заявила, що категорично не сприймає російськомовних військовослужбовців ЗСУ та не може називати їх українцями. Її слова спричинили хвилю обурення у суспільстві.

Крім цього, у соціальних мережах Фаріон опублікувала допис зі скриншотом повідомлення від проукраїнського студента у тимчасово окупованому Криму, в якому були вказані ім’я, прізвище та інші персональні дані відправника.

Такі дії екснардепки стали причиною для переслідування студента з боку російських спецслужб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-22 14:40:45