Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Складається з трьох основних пунктів. Данілов розповів про план Кремля із дестабілізації України

Фото: Апарат РНБО

Група кремлівських експертів розробила план перемоги над Україною. Росіяни хочуть похитнути українську єдність, підтримку Заходу, а також вмотивованість і боєздатність Сил оборони України.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у колонці для Української правди.

– Без хаотизації внутрішньої ситуації в Україні досягнення військових цілей Росії неможливе. Ідеальна ситуація для Росії та Путіна – це повернення України до стану некерованості та повної анархії, в якій країна опинилася в 1917-1921 роках, коли війна йшла зовні та всередині, – йдеться у повідомленні.

За словами Данілова, російським планом передбачено низку послідовних кроків – військових, інформаційних, політичних. Частина з цих заходів уже у роботі, частина – чекає своєї черги.

Зараз дивляться

З військового погляду – росіяни максимально активізують військовий тиск на всіх ключових ділянках фронту з метою максимального погіршення українських військових позицій.

Паралельно, через підконтрольні Кремлю Telegram-канали, розганяються панічні настрої щодо “величезних” втрат, “провалу” мобілізації, “вичерпання” людського ресурсу, військової корупції тощо.

Окрім того, російські війська накопичують значні обсяги ракетного озброєння, необхідного для нищення об’єктів енергетичної, нафтопереробної інфраструктури, зв’язку та інтернету, логістичних хабів і транспортних вузлів.

Одночасно через агентурні канали та різних “корисних ідіотів” проводиться інформаційна кампанія зі штучного створення і демонстрації начебто наявного конфлікту у вищому військово-політичному керівництві країни.

Данілов вважає, що за такого плану громадянське протистояння – найбільш бажаний сценарій для Кремля, хоча й вибори також згодяться. За російським задумом, у результаті виборів вдасться відродити та провести в український парламент “п’яту колону”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– У підсумку реалізації запланованих підривних заходів має бути отриманий головний результат – підрив суспільного консенсусу української єдності, що повинен призвести до руйнації західної підтримки й підриву морального духу та боєздатності Сил оборони України, – додав секретар РНБО.

Він наголосив, що поки значною мірою ці плани – “фантазії московських розробників”, але недооцінювати загрозу не можна категорично.

Раніше посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд порівняла Путіна зі Сталіним.

Джерело: Українська правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-22 14:17:54