Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Теорія без автошколи: як скласти іспит

Із середи, 22 листопада, теоретичний іспит у сервісному центрі МВС можна складати без навчання в автошколі – набула чинності відповідна урядова постанова. Раніше майбутні водії мали вивчати теорію в спеціальному навчальному закладі. Тепер є вибір – опановувати правила самостійно чи за допомогою інструкторів.

Де та як складати теоретичний іспит після самопідготовки

Кандидат має звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Талон запису видається через функціонал е-запис або через термінал центру. Також скласти теорію претенденти зможуть у Центрах надання адмінпослуг. Якщо там є відповідне рішення та технічні засоби контролю, що фіксують процес складання іспиту на фото, відео та аудіо.

Для підготовки можна використовувати усі доступні джерела в друкованому та електронному вигляді. У ГСЦ МВС також радять скористатися онлайн-тренажером із ПДР на своєму офіційному сайті. Він містить усі питання, що будуть на іспиті.

Зараз дивляться

Для допуску до практичної частини претенденти мають за 20 хвилин дати відповіді на 20 питань. Допустима кількість помилок – дві, якщо більше – готуйтеся до наступної спроби. Її можна провести не раніше, ніж за десять днів після попередньої. За цей час варто ще раз уважно проглянути усі матеріали та вивчити теми. Хороша новина – кількість спроб не обмежена.

Які документи потрібні та скільки коштує іспит

Для складання іспиту при собі треба мати паспорт із вказанням місця реєстраці, ID-картку чи закордонний паспорт, до яких додається довідка про місце проживання. Також потрібна медична довідка із допуском до керування транспортом обраної категорії. А ще ідентифікаційний номер та наявне посвідчення водія, якщо ви хочете відкрити собі іншу категорію.

Претендент має попередити адміністратора сервісного центру МВС про самопідготовку. Скласти теорію коштує 13 грн.

Якщо першу частину пройдено успішно, майбутній водій звертається до автошколи для опанування практичних навичок водіння. Після цього йде практичний іспит в автошколі, а вже потім – іспит у сервісному центрі МВС, після чого нарешті можна отримати посвідчення водія.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-22 12:02:47