Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Нардеп Одарченко пропонував хабар голові Держагентства відновлення – НАБУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру чинному народному депутату, члену Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики, який намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

За даними слідства, нардеп пропонував хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті $50 тис. за сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

В САП кажуть, що йдеться ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено), а пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

Зараз дивляться

Голова Держагентства відновлення сприяв розслідуванню протиправних дій.

– Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті $10 тис., – повідомили в НАБУ.

Там кажуть, що це перший в історії антикорупційних органів хабар у криптовалюті, який вдалося задокументувати.

Прізвище депутата не зазивають, проте ЗМІ дізналися, що йдеться про народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, який є головою підкомітету з питань антикорупційної політики у сфері господарських, земельних і містобудівних правовідносин Комітету ВР з антикорупційної політики.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: НАБУ, САП

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-21 13:31:55