Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В 10-ту річницю Євромайдану: до Києва приїхали глава Євроради та президентка Молдови

У вівторок, 21 листопада, в 10-ту річницю Революції Гідності до Києва прибули з візитом глава Європейської ради Шарль Мішель та президентка Молдови Мая Санду.

Відповідні повідомлення з’явилися на офіційних сторінках політиків у соцмережі у X (Twitter).

Візит президента Євроради

Шарль Мішель оприлюднив фото з київського залізничного вокзалу. Судячи зі світлини, його зустріла посол ЄС в Україні Катаріна Матернова.

Зараз дивляться

– Приємно знову бути в Києві – серед друзів, – зазначив Мішель.

Раніше видання Роlitico з посиланням на джерела писало, що президент Євроради прибуде до столиці України, щоб вшанувати 10-ту річницю Революції Гідності. Протести розпочалися 21 листопада 2013 року після того, як експрезидент Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Візит візбувається напередодні саміту Євроради, що планується на середину грудня. На ньому обговорюватимуть рекомендацію Єврокомісії розпочати офіційні переговори про вступ України до ЄС.

Візит президентки Молдови

Президентка Молдови Мая Санду повідомила, що прибула до Києва для переговорів із українським лідером Володимиром Зеленським та Шарлем Мішелем.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Як відомо Єврокомісія в нещодавньому звіті також рекомендувала розпочати переговори з Молдовою про вступ до ЄС.

– На нашому порядку денному: обговорення наступних кроків щодо вступу Молдови та України до Євросоюзу, зміцнення регіональної безпеки та подальша підтримка ЄС реформ і розвитку в наших країнах, – наголосила Санду в соцмережі Х.

Разом із президентом Володимиром Зеленським та першою леді Оленою Зеленською вона вже взяла участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих під час Революції Гідності. Лідери встановили лампадки до хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

Як відомо, в Києві сьогодні також перебуває з візитом міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Заплановані його переговори з міністром оборони Рустемом Умєровим і президентом України Володимиром Зеленським.

Фото: Акаунт Шарля Мішеля в мережі Х

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-21 12:33:51