Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

СБУ затримала настоятеля храму УПЦ МП на Вінниччині, який вихваляв терористів “ДНР”

Настоятеля одного із храмів Вінницької єпархії УПЦ МП, який виправдовував збройну агресію РФ та певний час переховувався від правосуддя на території кількох областей, знайшли та затримали співробітники СБУ.

У соцмережах цей зрадник в рясі поширював наративи Кремля та вихваляв ексватажків так званої ДНР Олександра Захарченка, Гіві та Моторолу.

Крім того, священник намагався дискредитувати військових ЗСУ та ображав релігійні почуття представників різних конфесій, поширював антиукраїнську агітацію під час проповідей та спілкування з прихожанами.

Зараз дивляться

Під час обшуків за місцем проживання клірика знайшли мобільні телефони та комп’ютери із доказами підривної діяльності на користь РФ. Експертиза підтвердила його злочинну діяльність проти України.

Його оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) та ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Йому загрожує позбавлення волі до п’яти років.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-21 11:12:35