Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Шакіру ледь не посадили на три роки до вʼязниці

Співачка Шакіра заплатить додатковий штраф у $7,6 млн у справі про податкові махінації. Зірка пішла на угоду із судом, щоби не провести три роки за ґратами. При цьому знаменитість наполягає на своїй невинуватості.

За що оштрафували Шакіру

Перший розгляд справи Шакіри про шахрайство з паперами на суму майже в $15 млн мав тривати до 14 грудня. Проте незабаром оголосили, що вона досягла угоди, яка дозволяє їй уникнути тюремного ув’язнення. Так судовий процес завершився, не розпочавшись.

Співачку, чиї статки становлять близько $285 млн, оштрафують на $7,6 млн за шість епізодів податкового шахрайства. У цих випадках вона зізналася в межах угоди. В результаті вона заплатить втричі менше від суми, що вимагала сторона обвинувачення.

Зараз дивляться

Також зірка вже сплатила податок, в ухилянні від сплати якого її звинувачували іспанські чиновники. Разом з відсотками набігло майже $18 млн. Щоб уникнути в’язниці, їй також доведеться сплатити ще пів мільйона доларів.

Заява Шакіри щодо справи про шахрайство з податками

У своїй заяві знаменитість продовжує наполягати на невинуватості. Проте вона зазначила, що пішла на угоду, щоби тривалий суд не вплинув на її дітей.

– Я надзвичайно захоплююся тими, хто боровся з цією несправедливістю до кінця, але для мене сьогодні перемога – це повернення мого часу для моїх дітей і моєї кар’єри, – сказала Шакіра.

Співачка також розкритикувала іспанську владу за її переслідування. Вона заявила, що ця справа лише одна з багатьох, завядки яким влада переслідує “спортсменів та інших відомих людей”.

Шакіра провела в Іспанії період з 2012 по 2014 рік, тож влада країни вимагає, щоби вона повністю сплатила податки до бюджету. Чиновники стверджують, що зірка до 2015 року була офіційною резиденткою Багамських островів та “використовувала низку компаній”, розташованих у податкових гаванях, щоби не платити податки в Іспанії.

Захист знаменитості наполягав на тому, що артистка не проводила в країні більше 60 днів на рік протягом періоду, про який йде мова. Адвокати зазначали, що вона мала провести в країні пів року, щобивважатися податковою резиденткою Іспанії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-20 14:32:13