Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

OpenAI хоче повернути звільненого гендиректора Сема Альтмана

Звільнений гендиректор OpenAI Сем Альтман може повернути собі посаду. Цього вимагають інвестори компанії, що створила ChatGPT.

Хто з інвесторів вимагає повернення Сема Альтмана

Відновлення Альтмана на посаді підтримує найбільший інвестор OpenAI – компанія Microsoft. Разом з нею цього вимагає і венчурний  фонд Thrive Capital, що є другим за величиною вкладником. Фірма Khosla Ventures, що однією з перших інвестувала в OpenAI, також підтримує колег. Засновник компанії Вінод Хосла навіть заявив, що Альтман матиме підтриму від Khosla Ventures в усіх своїх подальших діях.

Після такої реакції в OpenAI заявили, що “оптимістично налаштовані” на те, що зможуть повернути Сема Альтмана. Про це йдеться в службовій записці директора Джейсона Квона. Також розробник ChatGPT хоче повернути інших колег, що пішли з компанії після звільнення гендиректора. У відставку слідом за ним подав співзасновник і колишній президент OpenAI Ґреґ Брокман, директор з досліджень Якуб Пахоцьки, керівник відділу готовності Олександр Мадрі та старший науковий співробітник Шимон Сідор.

Зараз дивляться

– Ми працюємо над їхнім поверненням, щоби люди, які хочуть працювати над дослідженнями, безпекою, продуктами і політикою в галузі ШІ, могли виконувати свою роботу якнайкраще, – написав Квон.

Чи повернеться Сем Альтман в OpenAI

Вранці в неділю, 19 листопада, Альтман опублікував пост в Twitter, в якому сказав, що дуже любить команду OpenAI.

За наявною інформацією, він розглядає можливість повернення. Разом з тим Альтман висунув умову, згідно з якою у компанії має оновитися склад ради директорів і структура управління. При цьому він зважує можливість заснування нової компанії з колишніми колегами – OpenAI. Найближчим часом Сем Альтман має визначитися з подальшими діями.

Відомо, що наразі ексгендиректор OpenAI та колишній шеф-дизайнер Apple Джоні Айв обговорювали створення нового апаратного пристрою для штучного інтелекту. Також повідомлялося, що в розмові брав участь виконавчий директор SoftBank Масайоші Сон.

Чому звільнили Сема Альтмана

Рішення про звільнення Альтмана з посади гендиректора компанії приняла рада директорів. Там пояснили, що причиною відставки стала “нестача відвертості у спілкуванні з правлінням” з боку Сема Альтмана. Операційний директор Бред Лайткап сфомулював це як “розрив комунікацій”.

Тимчасово виконуючим обов’язки генерального директора OpenAI призначили головну технічну директорку Міру Мураті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-19 14:00:31