Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Найдовша перука у світі потрапила до Книги рекордів Гіннеса

19 Листопада 2023, 10:49

Нігерійська перукарка Гелен Вільямс створила найдовшу у світі перуку. Жінка вже вісім років працює у сфері краси та щотижня створює 50-300 перук.

Що відомо про найдовшу перуку у світі

Довжина перуки, зробленої пані Вільямс, складає 351,28 м. На її виготовлення знадобилося 11 днів та майже $2,5 тис.

Спочатку Гелен створила основу з сітки для перук та чорної тканини, яку прикріпила до велосипедного шолома. Для встанолення рекорду вона використала тисячу пучків волосся, 12 балончиків лаку для волосся, 35 тюбиків клею для волосся і понад 6 тис. шпильок.

 – Знайти матеріали для виготовлення найдовшої перуки було непростим завданням. Проте мені дуже допоміг мій перукарський досвід, – розповіла Гелен Вільямс в інтервʼю Книзі рекордів Гіннеса.

За час роботи перукаркою майстриня навчила сотні учнів і виготовила зробила тисячі перук. Попри такий великий досвід, створення рекордної перуки виявилося непростим завданням.

– У якийсь момент я відчула себе виснаженою, але друзі та родина підбадьорювали мене. Я не хотіла їх підвести, тому не втрачала концентрації. Результат – найдовша перука ручної роботи у світі, – поділилася рекордсменка.

Зробити перуку виявилося лише половиною справи. Далі Гелен почала пошук місця, де перуку можна було викласти по прямій лінії, щоби точно виміряти її довжину. Вибір зупинився на швидкісній автомагістралі Лагос-Абеокута.

Інші світові рекорди, що повʼязані з перуками

Найширшу перуку у світі створила австралійська художниця Дані Рейнольдс. Рекорд зафіксований 12 листопада 2022 року. Перука була завширшки 2,58 м.

Найвищу перуку у світі виготовив італієць Еміліо Міннічеллі. Її змоделювали на головній площі Болоньї Piazza Maggiore 15 травня 2004 року. Заввишки перука склала 14,3 м.

Найдовше у світі нарощене волосся зробив Нікола Кулежич із Сербії. Його довжина склала 820,29 м. Рекорд зафіксували 26 червня 2013 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Книга рекордів Гіннеса


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-19 10:49:40