Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Суд у США дозволив Трампу балотуватися, попри причетність до штурму Капітолію

Суд в американському штаті Колорадо постановив, що колишній президент США Дональд Трамп може брати участь у президентських виборах, попри до справи про штурм Капітолію 6 січня 2021 року.

Як пише Associated Press, спробу заборонити Трампу балотуватися відхилили, оскільки неясно, чи поширюється поправка до Конституції США часів Громадянської війни, яка забороняє учасникам заколоту займати державні посади, на президентську посаду.

Зазначається, що суд визнав, що Трамп спровокував заворушення, але дозволив йому балотуватися. Представник Трампа у суді категорично відкинув його причетність до штурму Капітолію.

Зараз дивляться

За останні два тижні це вже третє аналогічне рішення, в якому Траму дозволили балотуватися. Раніше такі ж вироки винесли суди у штатах Мічиган та Міннесота.

Справи про відсторонення Трампа від виборів розглядають відповідно до 14-ї поправки до Конституції США. Автори позовів вимагають не допустити експрезидента до виборів.

За даними останніх кількох опитувань, Трамп, ймовірно, виграє праймеріз Республіканської партії. Якщо це станеться, то він побореться за місце в Овальному кабінеті з кандидатом від Демократичної партії, ймовірно, що це буде чинний президент Джо Байден, а також кількома самовисуванцями.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-18 16:05:45