Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Страйк перевізників – на кордоні з Польщею заблоковані майже 3 тис. вантажівок

У трьох пунктах пропуску на кордоні України з Польщею заблоковані близько 2 800 вантажівок, рух яких обмежили польські перевізники. Ця кількість навіть дещо зросла в порівнянні з попередньою добою.

Про це розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону Єдині новини.

– Станом на ранок у чергах скупчилися близько 2 800 вантажних транспортних засобів. Бачимо навіть певне збільшення в порівнянні з попереднім днем, – зазначив він.

За словами Демченка, навпроти пункту пропуску Краківець стоять у черзі до 1 200 вантажівок, Ягодин – 1 100, а Рава-Руська – 500.

Зараз дивляться

Речник нагадав, що переговори української сторони з польськими перевізниками поки не дали результату.

– На жаль, як бачимо, ті переговори, які проводилися Україною з польською стороною вже двічі, поки що ні до чого не призвели. Учасники акції продовжують вимагати виконання своїх вимог, щоб скасувати транспортний безвіз для України, — наголосив Демченко.

Перевізники пропускають через кордон в обидві сторони лише по кілька вантажівок на годину. Вони також починають блокувати рух в інших пунктах пропуску. Наприклад, у пункті Шегині прикордонники зафіксували чергу з близько 1 200 вантажівок.

Водночас польські перевізники не перешкоджають руху автобусів та легкових автомобілів.

Страйк польських перевізників: що відомо

6 листопада польські перевізники розпочали страйк і заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною. Йдеться про три пункти пропуску: Краківець – Корчова, Ягодин – Дорохуськ та Рава-Руська – Хребене.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

За інформацією польських ЗМІ, перевізники планують страйкувати до початку січня 2024 року.

Вони озвучували низку умов, зокрема: повернути українським перевізникам дозволи (тобто скасувати транспортний безвіз); запустити окрему чергу в е-черзі для авто на номерах ЄС та окрему чергу для порожніх фур; отримати доступ до української системи Шлях.

За даними ЗМІ, якщо Польща не вирішить питання з блокування пунктів пропуску, Єврокомісія може покарати Варшаву.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-18 15:52:58