Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Маркарова пояснила, чому голосування у Конгресі США не є “зрадою” для України

Надзвичайний та повноважний посол України в США Оксана Маркарова розповіла, чому голосування в американському Конгресі не є “зрадою”.

Вона пояснила, що тимчасова бюджетна революція планувалася і погоджена обома партіями виключно з урядовими видатками на рівні 2023 року для уникнення закриття уряду.

– Обидві партії розуміють, що Україні потрібне фінансування на рік, а не на два-три місяці, щоб ефективно планувати оборону і не бути частиною складного бюджетного процесу США в передвиборчий рік, який точно буде ще складнішим, – зазначила Маркарова.

За словами посла, пакет України (як пропозиція адміністрації президента США Джо Байдена, так і в американському Сенаті та Конгресі) активно обговорюється зараз в обох Палатах.

Зараз дивляться

Позиція України та партнерів незмінна – потрібна вся допомога (безпекова, пряма бюджетна, відбудова, енергетична і гуманітарна) якомога швидше. Посол зазначила, що майже немає дискусій щодо збройного компоненту.

Проте найбільш гарячі дискусії точаться навколо прямої бюджетної та гуманітарної допомоги, а також навколо питання коштів для південного кордону США. Це питання прив’язане до пакету підтримки України та Ізраїлю, а також Південнотихоокеанської допомоги.

Маркарова наголосила, що Посольство України в США, всі делегації активно працюють над донесенням питання нагальності та важливості всіх складових допомоги. Вона наголосила, що сенаторам і конгресменам необхідно донести, що Україні потрібна повна підтримка на 2024 рік.

Джерело: Оксана Маркарова

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-17 19:54:51