Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кондиціонер не працює на обігрів: причини і як вирішити проблему

Вдома немає опалення або воно погано гріє? Вирішити цю проблему можна за допомогою кондиціонера. Спробуйте увімкнути його на обігрів. Але що робити, якщо він не дає тепло, та які можуть бути причини — розбиралися Факти ICTV.

Кондиціонер не працює на обігрів — причини

Якщо кондиціонер працює, але не дає тепло, причини можуть бути такі:

  • Нестача фреону в системі — недостатня кількість робочої рідини та знижений тиск можуть стати причиною погіршення обігріву.
  • Несправність вентилятора — вентиляторами оснащуються внутрішній і зовнішній блоки. Якщо один із них не працює, виникнуть проблеми з обігрівом. Коли вентилятор важко крутиться, це вказує на необхідність заміни вузла.
  • Несправність компресора або клапана — це важливі елементи в будь-якій системі кондиціонування. Якщо чотириходовий клапан несправний, пристрій працюватиме як вентилятор, без обігріву повітря. У режимі охолодження в цьому випадку кондиціонер функціонуватиме нормально. За несправного компресора система теж не працюватиме на обігрів.
  • На вулиці дуже холодно — більшість спліт-систем розраховані на обігрів до -10 °С. У великий мороз обігрів буде неефективним. Режим нагріву дає змогу збільшити температуру в приміщенні приблизно на 3 градуси.
  • Наявність льоду у фреоновому контурі — лід забиває канали й запобігає переміщенню тепла.
  • Відсутність функції обігріву або несправний пульт кондиціонера.

Також кондиціонер може не працювати на обігрів через виробничі дефекти, тріщини в корпусі або неправильне встановлення монтажниками.

Зараз дивляться

Що робити, якщо кондиціонер не вмикає режим обігріву

Якщо кондиціонер не вмикає режим обігріву, спробуйте такі дії:

  • Перевірте, чи правильно ви обрали режим. За обігрів на пульті кондиціонера відповідає функція Heat. Увімкніть пристрій, дочекайтеся, поки відкриються жалюзі та запрацює внутрішній вентилятор. Після цього увімкніть режим обігріву, натиснувши кнопку Heat.
  • Увімкніть режим обігріву Heat, натиснувши кнопку Mode на пульті кондиціонера, щоб перевести індикатор на Сонечко або напис Heat (позначка обігріву). За допомогою кнопок керування підніміть температуру до потрібного значення. Стежте за тим, щоб пульт був направлений на кондиціонер. Це забезпечить надійне передання сигналу.
  • Якщо кнопки Mode немає на пульті кондиціонера, одразу натисніть клавішу Сонечко і встановіть необхідну температуру.

Ви зробили всі перераховані дії, а кондиціонер так і не увімкнувся на режим обігріву, найімовірніше, знадобиться виклик майстра та ремонт блоку керування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-17 18:39:17