Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

за що покарали клуб, в якому грає Миколенко

З футбольного клубу Евертон зняли 10 очок у турнірній таблиці англійської Прем’єр-ліги за порушення правил фінансового фейрплей. Про це повідомляють The Athletic та The Guardian.

Після цього рішення іриски опинилися у зоні вильоту на 19-му місці лише з чотирма очками в активі.

Евертон визнали винним у порушенні Правил прибутковості та сталого розвитку (PSR) Прем’єр-ліги. Незалежна комісія з’ясувала, що ліверпульський клуб порушив PSR у період, що закінчується сезоном 2021/22.

Зараз дивляться

Згідно з правилами АПЛ, клуби можуть втратити максимум 105 мільйонів фунтів стерлінгів за три роки, а клуби, які порушують ці правила, можуть бути оштрафовані або з них можуть бути зняті очки.

Комісія встановила, що розрахунок PSR Евертона за відповідний період призвів до збитків у розмірі 124,5 млн фунтів. За це клуб позбавили десяти очок — рішення набирає чинності негайно.

Турнірна таблиця АПЛ після зняття очок з Евертона

Скриншот: Прем’єр-ліга

В Евертоні заявили, що вони “шоковані і розчаровані” рішенням, ухваленим після розслідування незалежної комісії, і подадуть апеляцію. Її мають розглянути до кінця сезону.

Нагадаємо, кольори Евертона захищає футболісті збірної України Віталій Миколенко. Він приєднався до ліверпульської команди в зимове трансферне вікно у сезоні-2020/21.

Мерсисайдський клуб ризикує вперше в історії вилетіти до Чемпіоншипу. У попердніх двох сезонах ірискам вдалося уникнути пониження у класі, коли вони посідали 16-ту та 17-ту сходинки у підсумковій таблиці.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: The Athletic, The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-17 18:05:59