Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки кораблів втратила РФ у Чорному морі – підрахували у ВМС

Чорноморський флот РФ вже втратив 15 кораблів, ще 12 зазнали серйозних пошкоджень, повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини.

– Можна порахувати ті одинці, які вже виведено з ладу. Це 15 знищених та 12 пошкоджених кораблів. Так, звісно, не все це – результат роботи наших дронів, але на їхньому рахунку є достатньо багато пошкоджень ворожих кораблів. Тому ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають. Україна в цьому сенсі показує новий рівень застосування безекіпажних систем, – наголосив він.

За його словами, у нас є окрема бригада, яка використовує як надводні, так і підводні дрони для розвідки, розмінування і ураження ворожих цілей.

Зараз дивляться

– Можливості росіян у Чорному морі суттєво зменшилися завдяки протидії Сил оборони, вони змушені триматися якнайдалі та значно обмежені у своїх діях. Навіть можна сказати, що вони зараз знаходяться в обороні, – зауважив Плетенчук.

Водночас наголосив, що небезпека зберігається, попри проблеми з логістикою у росіян, оскільки вони ще мають носії крилатих ракет.

Сьогодні у Чорному та Середземному морях РФ утримує по два кораблі, серед яких є по одному ракетоносію, що споряджені вісьмома Калібрами. В Азовському морі чергує один корабель.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-17 17:56:38