Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЄС і США: звідки українці завозили вживаний транспорт у жовтні 2023 року

Українські водії завезли в жовтні 27,1 тис. вживаних авто. Саме час з’ясувати, звідки найчастіше завозили транспорт і чому.

Звідки завозять в Україні вживані авто найчастіше

Експерти з Інституту Дослідження Авторинку з’ясували, що більшість авто ввозили з Європи – 16,6 тис. Друге місце за США – 9,2 тис. авто було ввезено зі штатів у жовтні 2023 року. Дрібними партіями також завозилися з Китаю, Південної Кореї, Грузії та Великої Британії.

Утім, якщо дивитися на окремі країни, то США розташовані на першому місці – 9 тис. і 33% відповідно. Друге місце за Німеччиною – тут українці купили 4,8 тис. авто з пробігом, це 17,7% від загальної кількості. Трійка лідерів за Польщею – тут купили 3,5 тис. авто, що дорівнює 13%.

Зараз дивляться

Далі з відставанням ідуть Словаччина – 1,5 тис. і Норвегія – 1 тис. З решти країн везли не більше 1 тис. авто.

Експерти зазначають, що тенденція на ввезення авто зі США поступово відновлюється після блокування окупантами портів України. Тепер дилери везуть авто зі штатів через порти ЄС – Литви, Румунії та Польщі.

І поки наші водії активно купують транспорт за кордоном, у Росії почали масово блокувати авто BMW, Mercedes і Renault. Це стосується транспорту, який був ввезений за “паралельним імпортом” – легалізованою контрабандою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-17 14:15:23