Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна одружуватися і вінчатися в Різдвяний піст 2023 року

У період Різдвяного посту, який триває з 15 листопада до 24 грудня, існує багато заборон. Чи можна одружуватися під час Різдвяного посту 2023 року – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Чи можна одружуватися в Різдвяний піст 2023 року

Якихось законодавчих обмежень з цього питання не існує. Тому сучасні українці самі вирішують, чи проводити їм весілля в Різдвяний піст.

Якщо ви не дотримуєтеся православних традицій, можна влаштувати урочистість у будь-який день, а вінчання за бажання провести, коли піст закінчиться. Також можна організувати скромну святкову вечерю в колі близьких і рідних.

Зараз дивляться

Якщо ви все ж таки вирішите влаштувати весільний банкет, додайте у меню пісні страви з огляду на те, що частина ваших гостей може дотримуватися посту.

Чи можна вінчатися в Різдвяний піст 2023 року

Священнослужителі визначають заборонені та дозволені дні для вінчання за щорічним церковним календарем. Згідно з православними правилами, священики не проводять обряд вінчання в такі дні:

  • у церковні свята, 
  • на святки; 
  • на масляному тижні;
  • під час Світлої седмиці після Великодня;
  • у дні посту.

За християнськими традиціями, весілля під час Різдвяного посту не грають, навіть зачаття дитини в цей період вважається гріхом. Адже головна мета посту в тому, щоб очиститися духовно і тілесно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-16 17:52:46