Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Страйк перевізників: Польща не погодила пропозиції України

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством інфраструктури Польщі та Директоратом Єврокомісії з питань транспорту та мобільності провели перемовини щодо припинення страйку польських перевізників.

Зустріч відбулася 15 листопада на пункті пропуску Дорогуськ.

– Головним питанням було напрацювання спільних рішень для розблокування кордону, – повідомили у Міністерстві розвитку громад.

Що вимагають польські перевізники 

Протестувальники вимагають повернення до системи дозволів. 

Зараз дивляться

Українська сторона заявила, що ця вимога виконана бути не може, а в DG MOVE наголосили, що таке питання не може бути предметом цієї зустрічі. 

– Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС буде діяти щонайменше до 30 червня наступного року, – зазначається у повідомленні. 

У результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам. Останні пропозиції не погодили. 

Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію.

Страйк польських перевізників

Польські перевізники блокують роботу КПП на кордоні вже десять днів. Триває страйк польських перевізників у пунктах пропуску Краківець – Корчова, Ягодин – Дорогуськ і Рава-Руська – Гребенне.

RMF FM з посиланням на чиновника з Єврокомісії повідомило, що Єврокомісія може покарати Варшаву, якщо Польща не вирішить питання з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-16 17:40:29