Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Україні йде війна на виснаження, але ситуація не безвихідна – прем’єрка Естонії

Фото: Офіс президента

Розв’язана РФ повномасштабна агресія проти України є війною на виснаження. Проте ситуація не безвихідна.

Таку думку висловила прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас в інтерв’ю Голосу Америки.

– Це війна на виснаження. Це не безвихідь, але потрібно багато часу, – зазначила вона.

Каллас пояснила, що війна на виснаження має три важливі елементи: люди, ресурси і бойовий дух.

Зараз дивляться

Щодо першого елементу прем’єрка нагадала, що Сполучені Штати та країни Європи проводять навчання для українських військовослужбовців. За словами Каллас, Європа тренує “від 30 до 40 тис.” бійців.

– Якщо стільки ж тренує Америка, то це 80 тис. тренованих солдатів проти строковиків, які відправляються у бій з боку Росії. Отже, ми можемо бути більш витривалими, ніж РФ з точки зору людей, – наголосила Каллас.

Щодо ресурсів вона нагадала, що сукупний ВВП країн Європи у сім разів перевищує показники РФ. Крім того, діють західні санкції, створюючи проблеми для російського бюджету.

За даними Каллас, росіяни “втратили третину свого бюджету і не можуть нічого отримати ззовні”.

Прем’єрка Естонії згадала і про військову допомогу, зокрема про коаліцію Рамштайн (Контактну групу з питань оборони України), оборонний бюджет якої “у 13 разів більший, ніж у Росії”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– І третій елемент – моральний дух українців, які борються за свої домівки. Бойовий дух у них однозначно вищий, ніж у Росії. Нам також залишається вірити в перемогу України, – заявила Кая Каллас.

Вона пояснила, що потенційні агресори у всьому світі зараз спостерігають, як завершиться війна в Україні. І якщо вони побачать, що агресія зійде Росії з рук, кількість конфліктів у світі зросте. Тому для глобального миру “важливо, щоб агресія не окупилася”.

– Росія думає, що може протриматися довше, ніж Україна. Але я маю підстави вірити, що наша підтримка допоможе Україні протриматися довше, ніж РФ, – повідомила політик.

Днями генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ситуація на полі бою в Україні є важкою. Він закликав союзників нарощувати допомогу Києву. Столтенберг наголосив, що не можна дозволити диктатору РФ Володимиру Путіну перемогти.

Колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес висловив думку, що Вашингтон має домагатися припинення повномасштабної війни РФ, надаючи Україні озброєння для перемоги, а не для продовження боротьби.

Джерело: Голос Америки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-16 10:59:47