Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як правильно дивитися мультфільми – Карпачов

Експерт з дитячої психології дав поради та пояснив, як правильно дивитися мультфільми.

Шість правил Карпачова

  1. Тривалість перегляду

За рекомендаціями ВООЗ, дітям 1-2 років можна дивитися ТБ не більше 10 хв. на день. Дітям 3-4 років – 20 хв. на день. Дітям 5-6 років – 30 хв. на день. Дітям 7-9 років – до 1 години на день.

2. Мета перегляду

Зараз дивляться

Психолог радить прискіпливо фільтрувати контент та не дозволяти дитині дивитися все підряд, особливо якщо це жахи або фільми чи передачі з віковим цензом.

3. Спільний перегляд

Перегляд мультиків може об’єднувати сім’ю, якщо дивитися їх разом.  Це дозволяє більше спілкуватися з дитиною,  обговорювати сюжет та з’ясовувати, що їй більше сподобалося та запам’яталося тощо.

4. Не дивитися ТБ перед сном

Щоб не порушувати вироблення мелатоніну, Дмитро Карпачов радить дивитися мультики в першій половині дня на достатній відстані від очей дитини – близько 2 м.

5. Не їсти під мультик

Поширена звичка вживати їжу під час перегляду телевізора формує неусвідомлене харчування, за якого дитина не контролює відчуття ситості. Це призводить до переїдання, проблем з травленням та зайвої ваги.

6. Без фонового режиму

Пасивний перегляд телевізора погано впливає на дітей: їхня психіка перевантажується зайвою інформацією. До того ж на дійсно важливі речі (вчитися, щось досліджувати чи просто запитувати) ресурсу вже не залишається.

Джерело: Дмитро Карпачов

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-14 13:09:27