Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як одягається король Великої Британії Чарльз III – фото

Короля Великої Британії Чарльза III часто називають взірцем чоловічої моди. Він зробив двобортні піджаки своєю фішкою, має в гардеробі понад сто костюмів і обожнює ідеально скроєні пальта.

У вівторок, 14 листопада, монарху виповнюється 75 років. З нагоди ювілею Факти ICTV вирішили проаналізувати стиль британського короля Чарльза III.

Як одягається Чарльз III

Найчастіше монарха можна побачити у класичному костюмі. Однак Чарльз нерідко експериментував – наприклад, до класичного картатого жакета добирав штани незвичного відтінку (пісочні, винні або смарагдові) або доповнював стриманий костюм краваткою з принтом.

Зараз дивляться

Фото: Getty images

У завантажений офіційними заходами день король може змінити костюм до п’яти разів. Увесь його одяг шиється на замовлення в ательє у британських дизайнерів.

За підтримування гардероба Чарльза в ідеальному стані (виключно в полірованих шафах з червоного дерева) відповідає штат помічників.

Чарльзу III подобаються краватки і нагрудні хустки в кишенях піджаків – маленькі деталі, які урізноманітнюють образ. Деякі речі король може одягати кілька разів, але з перервами в місяці.

Чарльз III

Фото: Getty images

Хоча Чарльз віддає перевагу класичному англійському стилю, в молодості він любив експериментувати з трендами. Наприклад, під час туру Західною Африкою 1977 року приміряв сорочку з коротким рукавом і принтом tie-dye.

А на матчі з поло у Віндзорі він з’явився у лимонно-жовтому світшоті Hermès з мультяшним логотипом Happy Hermes. Образ майбутнього монарха доповнила блакитна сорочка та білі джинси.

Чарльз III

Фото: Getty images

Розслаблений стиль сафарі був популярним у королівських гардеробах з 70-х до 90-х років. Один із найстильніших варіантів Чарльз показав під час поїздки до Австралії.

Чарльз III

Фото: Getty images

У гардеробі монарха є дві найулюбленіші моделі пальт: одне – класичне пряме у відтінку camel, інше – з твідовим принтом від Anderson & Sheppard. Усі речі Чарльза зшиті у класичному стилі, тому з часом не втрачають своєї актуальності.

Чарльз III

Фото: Getty images

Загалом Чарльз віддає перевагу класичним відтінкам в одязі та орієнтується на якість, а не на тренди.

– Принц Чарльз – це справжнє натхнення. Його смак бездоганний, він має чудовий вигляд у двобортному костюмі, але вкрай стриманий з краваткою і нагрудною хусткою. Він також зробив більше, ніж будь-хто, в просуванні ідеї, що одяг на замовлення і взуття ручної роботи – це інвестиції, які прослужать вічно за належного догляду, – розповідав в інтерв’ю Джон Гаррісон, креативний директор Gieves & Hawkes.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-14 08:30:03