Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Яке сьогодні свято – 14 листопада 2023 року: день ангела, прикмети і що не можна робити

На вівторок, 14 листопада, в Україні припадає Міжнародний день логопеда і День пам’яті святого апостола Пилипа.

Які свята відзначають 14 листопада 2023 року в Україні, іменини, прикмети і заборони на цей день – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Яке сьогодні свято – 14 листопада 2023 року

На День пам’яті святого Пилипа прийнято згадувати про діяння апостола, якого було страчено за свою віру в Ісуса. Історія свідчить, що апостол Пилип розповідав про свою віру в Галілеї, Греції та деяких інших країнах. При цьому, він володів справжніми чудесами – воскрешав немовлят та інших мертвих людей. За проповідницьку діяльність був страчений у віці 87 років.

Зараз дивляться

Який сьогодні, 14 листопада, день в Україні та світі

Міжнародний день логопеда щорічно відзначають 14 листопада. Свято присвячене всім тим, хто допомагає іншим розмовляти правильно. У багатьох із нас є проблеми з промовою, і тільки професіонали своєї справи можуть допомогти їх вирішити.

Хто святкує день ангела 14 листопада 2023

День ангела 14 листопада святкують володарі таких імен: Адріан, Олександр, Давид, Денис, Дмитро, Єлизавета, Іван, Кузьма, Петро, Сергій, Уляна, Федір, Яків.

Що не можна робити 14 листопада 2023

Як і на будь-який інший важливий церковний день, на День пам’яті святого Пилипа заборонено займатися важкою фізичною працею.

Заборонено ходити в ліс по гриби – є ймовірність зустріти вовків та інших диких і небезпечних тварин. Спробуйте уникнути сварок із близькими та колегами по роботі – ні до чого доброго це не призведе.

Що можна робити сьогодні

Цього дня заведено йти на богослужіння і помолитися за Пилипа. Нерідко святому моляться, просячи вказати правильний шлях тим, хто сумнівається у вірі. У свято можна зібратися всією сім’єю за щедрим застіллям – на щастя, Різдвяний піст починається пізніше.

Народні прикмети на 14 листопада 2023 року

  • Якщо тепло і йде дощ – вродить пшениця.
  • Хмари в небі – весна буде дощовою після зими.
  • На Пилипа каркають ворони – чекайте потепління.
  • На деревах немає інею – урожай буде не багатим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-14 05:34:54