Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Оксана Гутцайт стала ведучою артпроєкту про казки та війну

Артдует Vony Razom військовослужбовців та митців Ірини iSky і Павла Зайченка презентував проєкт Жили-були, живуть і будуть. Під час заходу зібрали майже 20 тис. грн на зимові потреби українських захисників і захисниць. До презентації проєкту долучилася ведуча ICTV та марафону Єдині новини Оксана Гутцайт.

Про що артпроєкт Жили-були, живуть і будуть

Це десять образів до українських народних казок, що осучаснили і втілили в життя митці, поєднанавши автентичний одяг та військову атрибутику. Серед персонажів – Чарівна Пташка, Ох та Дідова дочка, яких більше немає в казках жодної з країн.

– Сьогодні нам випав шанс знову підняти свою самоцінність і викорінити все російське зі свого суспільства. Його треба реалізувати. Якщо ми цього не зробимо зараз, то наші діти будуть воювати через 10 років, –  каже Ірина iSky.

Втілили образи персонажів відомі українці, військові медики та волонтери, серед яких актор та волонтер Олексій Суровцев, телеведучий Анатолій Бондаренко, співзасновниці руху Veteranka – Катерина Приймак та Юлія Кіріллова.

Зараз дивляться

Волонтери та зірки в чарівних образах: митці презентували артпроєкт про війну та казки / 13 зображень

– Нація, яка не має своєї культури, приречена на поразку. Варто не лише на полі бою захищати нашу територію, а й відроджувати все українське, – зазначила Юлія Кіріллова, співзасновниця руху Veteranka, яка втілила образ Чарівної Пташки.

Гості вечора почули уривок з української народної казки Дідова дочка у виконанні ведучої новин Факти на ICTV та національного марафону Єдині новини Оксани Гутцайт та ведучого Анатолія Бондаренка, який втілив образ Оха.

 – Відродження українських казок має кілька важливих аспектів. По-перше, це допомагає зберегти і відновити культурну спадщину, передаючи традиції та цінності наступним поколінням. Крім того, українські казки можуть віддзеркалювати національний характер, ідентичність та унікальний погляд на світ. Такий процес також сприяє розвитку мови та літератури, — наголосила Оксана Гутцайт.

На що підуть кошти від артпроєкту

Під час заходу можна було придбати книгу з автографами персонажів та картини-ілюстрації артбуку. Загалом на презентації зібрали майже 20 тис грн. Кошти спрямують до благодійного фонду руху Veteranka на забезпечення зимових потреб 200 захисників і захисниць. Це генератори, буржуйки, екофлоу, зимова форма, берці, набори медикаментів тощо.

Також артбуки можна придбати у столичних книгарнях мережі Буква.

Фото: Олександра Злуніцина

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-13 20:42:05