Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Катував людей під час окупації Миколаївщини: СБУ повідомила про підозру бойовику РФ

Служба безпеки встановила особу ще одного російського окупанта, що катував мирних жителів під час окупації частини Миколаївщини.

Про це повідомляють у пресслужби відомства.

Це Юсупов Джабраїл Насірович – російський сержант із 205 окремої мотострілецької козацької бригади Південного військового округу збройних сил РФ.

Зараз дивляться

На початку повномасштабного вторгнення Росії він штурмував населені пункти Миколаївщини, а потім проводив там так звані “зачистки”.

Під час каральних рейдів Юсупов разом із трьома російськими військовими з позивними Алмаз, Асхаб та Каха викрадав мирних жителів із приватних осель або просто посеред вулиці.

– Потім рашисти відвозили потерпілих до російської катівні, облаштованої на території місцевого агропідприємства. У катівнях до людей застосовували численні тортури, щоб схилити їх до співпраці з окупантами, – йдеться у повідомленні. 

Після деокупації регіону на околиці села було знайдено тіла трьох місцевих жителів з численними переломами кісток та слідами вогнепальних поранень.

Фото: СБУ

Слідчі встановили, що після звільнення Миколаївщини фігурант у складі свого підрозділу втік на тимчасово захоплену територію на півдні України.

Потім командування окупаційних угруповань РФ нагородило російського ката медаллю Маршала Жукова “за бойові заслуги”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Покарання для окупанта

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Юсупову про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі тривають комплексні заходи для встановлення його місцеперебування та притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави. 

– Зловмисника буде знайдено та покарано незалежно від часу та місця, де він ховається, – зазначили у СБУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-13 12:38:15