Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Гуменюк пояснила, чому окупанти стали частіше застосовувати балістику

Фото: Media Center Ukraine — Odesa

Російські окупанти стали активніше застосовувати під час повітряних атак балістичні ракети. Використання такого виду озброєння свідчить про розгубленість, відчай ворога, а також вони могли розпочати полювання на критичну інфраструктуру.

Таку заяву в ефірі національного телемарафону Єдині новини зробила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

– Використання балістики, зокрема і в нашій зоні відповідальності, дійсно активізувалося. Скоріше за все, це пов’язано з підтриманням рівня напруження на той період, поки немає змоги завдавати ударів і тиснути більш потужно, – сказала вона. 

Гуменюк зазначила, що через штормову погоду окупанти не можуть здійснювати розвідку, а також через зміну погодних умов зменшилася кількість артилерійських обстрілів.  

Зараз дивляться

– Оскільки погода на нашому боці, надзвичайна штормова погода на півдні, це суттєво відбивається на роботі аеророзвідки, відповідно й артилерії. Ми фіксуємо зменшення артилерійських обстрілів у нашій зоні відповідальності, зокрема і через зміну погодних умов. Зменшення активності тактичної авіації, але вони намагаються за один виліт принести якомога більше КАБів, щоб завдати руйнівних ударів, – додала речниця. 

Ракетні удари Росії

Напередодні вночі російські окупанти атакували Харківщину.

За попередньою інформацією, росіяни застосували для удару зенітно-ракетний комплекс С-300.

Зафіксовано влучання в землю біля одного з розважальних комплексів.

Під час обстрілу було пошкоджено дерев’яні ворота.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-13 10:29:34