Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Для уникнення продажу і розбавлення: пальне для ЗСУ зобов’яжуть маркувати кольором

У Міністерстві оборони зобов’яжуть постачальників маркувати пальне для Збройних сил України яскраво-червоним та зеленим кольорами, щоб уникнути незаконного продажу та розбавлення.

За інформацією Міноборони, постачання маркованого пального планують налагодити вже наступного тижня. У Збройні Сили України це дизельне пальне потрапить наприкінці листопада.

– Маркування дає можливість ідентифікувати та відслідковувати пальне, яке було закуплено винятково для потреб ЗСУ, зменшує можливість його незаконного продажу, – зазначають в Міноборони.

У МО вважають, що визначений колір унеможливить зловживання на місцях щодо змішувань пального. Там додають, що якість пального для військової техніки має надважливе значення.

Зараз дивляться

Промарковане пальне буде неможливо розбавити, щоб колір повністю зник, стверджують у відомстві. Навіть якщо його розбавити дуже сильно, то дизельне пальне буде менш червоного або рожевого кольору.

Для бензину теж планують запровадити власний барвник – зеленого кольору. У Міністерстві оборони запевняють, що внаслідок нововведення ціна на дизельне пальне та бензин не зміниться.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Міноборони

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-11 19:27:00