Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Британія завершила підготовку 30 тис. українських військових

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс повідомив про завершення підготовки 30 тис. українських військових на британській території.

Як заявив у своєму X (колишній Twitter) Шаппс, британський інструктаж українських воїнів вдалось завершити на сім тижнів раніше запланованих термінів.

– Велика Британія навчила більше українських новобранців, ніж було обіцяно – сьогодні ми на 7 тижнів раніше терміну виконали план з навчання 30 тисяч осіб на рік. Ми залучили міжнародних партнерів і можемо пишатися реальними змінами у світі, які ми робимо для свободи України тут, у Великій Британії. Слава Україні, – зазначив він.

Крім міністра оборони, підготовку українських військових прокоментував і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Зараз дивляться

– Я з гордістю можу сказати, що на сьогоднішній день у рамках операції Interflex пройшли навчання 30 тис. осіб. Моє сьогоднішнє повідомлення таке саме, як і тоді: Ми будемо з вами до перемоги, – додав Сунак.

Сайт уряду Великої Британії уточнює, що 30 тис. навчених військовослужбовців Збройних сил України навчались з червня 2022 року. Загалом Британією вже було натреновано 52 тис. військових української армії з 2014 року.

Після запуску програми влітку 2022 року до навчання українських військових долучилися міжнародні партнери, зокрема, інструктори Канади, Нової Зеландії, Норвегії, Данії, Фінляндії, Швеції, Литви, Нідерландів та Австралії.

Один курс проводиться щонайменше протягом п’яти тижнів і охоплює поводження зі зброєю, першу допомогу на полі бою, тактику патрулювання та навчання щодо виконання завдань в сільській місцевості.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: Rt Hon Grant Shapps MP

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-10 19:25:50