Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ватикан дозволив трансгендерам приймати хрещення та бути свідками на вінчання

Трансгендерні люди можуть приймати хрещення, бути свідками під час вінчання і хрещеними батьками, якщо вони ведуть “життя згідно з вірою”.

Про це заявила Дикастерія доктрини віри, повідомляє ANSA.

– Транссексуал, який пройшов гормональне лікування та операцію зі зміни статі, може прийняти хрещення на тих же умовах, що й інші віряни, якщо немає ситуацій, в яких існує ризик викликати публічний скандал або дезорієнтацію. У випадку дітей або підлітків з транссексуальністю, якщо вони добре підготовлені та бажають, вони можуть прийняти Хрещення, – йдеться у повідомленні Ватикану.

Зазначається, що трансгендери можуть бути хрещеними батьками під час хрещення на розсуд місцевого священика, а також бути свідками на церковному вінчанні. Водночас місцевий священик повинен проявляти “пастирську розсудливість” у своєму рішенні.

Зараз дивляться

Водночас представники церкви неоднозначно відповіли на запитання, чи гомосексуальна пара може хрестити свою дитину, зокрема зачату в результаті сурогатного материнства.

– Для того, щоб дитина була охрещена, повинна існувати обґрунтована надія, що вона буде вихована в католицькій релігії, – заявлено в роз’ясненні.

Раніше Папа Римський запевнив єпископів УГКЦ у цілковитій підтримці України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-09 22:07:57