Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна хоче отримати всі заморожені активи РФ – Мін’юст

Україна заявила західним союзникам, що відсотків, нарахованих від заморожених російських активів, буде недостатньо для компенсації збитків, завданих війною. Київ сподівається отримати ці активи в повному обсязі.

Про це повідомляє Reuters.

За оцінками України, для відновлення країни знадобиться 400 мільярдів доларів. Ця сума може подвоїтися, якщо врахувати компенсацію жертвам війни.

Зараз дивляться

Заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра повідомила, що партнери Києва розглядають можливість введення податку на доходи від заморожених російських активів. Київ вітає таку ідею, але вважає її недостатньою.

За її словами, не було “жодної альтернативи” рішенню про повну конфіскацію активів і передачу їх Україні.

Мудра зазначила, що таке рішення вимагає політичної волі, і тому “особливо небезпечно, якщо додаткові ініціативи вважатимуться успішним вирішенням усіх проблем”.

– Будь-які альтернативи, хоч би якими щирими і шляхетними вони були, генерують недостатні кошти і можуть бути виключно як проміжний і досить швидкий варіант збору кількох мільярдів на нагальні потреби відновлення України, – пояснила вона, – додала заступниця.

Раніше лідери ЄС підтримали плани використання мільярдів євро, отриманих від заморожених активів РФ, для допомоги Україні.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-09 21:31:45