Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи буде новорічна ялинка у Києві 2023-2024

Софіївську площу у Києві в грудні прикрасить новорічна ялинка, проанонсував очільник Folk Ukraine Ігор Добруцький. Традиційно саме ця компанія займається подготовкою до новорічних свят в українській столиці.

Якою буде новорічна ялинка у Києві 2023-2024

Наразі не розголошується жодних подробиць стосовного того, який вигляд матиме новорічна окраса Києва. Презентувати усі деталі щодо оформлення та тематики локації має міський голова Віталій Кличко. Втім, вже відомо, чиїм коштом встановлять та прикрасять новорічну красуню.

 – Ялинка, її оздоблення, іграшки, а також генератор для освітлення будуть коштом меценатів. З державного і міського бюджету не витратять ані копійки, — зазначив Ігор Добруцький в коментарі Вечірньому Києву.

Як і минулого року на головній святковій локації Києва не буду встановлювати фудкорти. З огляду на воєнний стан не передбачено і масштабних гулянь.

Зараз дивляться

Коли встановлять новорічну ялинку

Точної дати Ігор Добруцький не назвав. Зазвичай ялинка на Софійській площі починала сяяти вогнями у День Святого Миколая 19 грудня. З вересня православна спільнота України живе за новим церковним календарем. Тепер Миколая припадає на 6 грудня.

Минулого року новорічна ялинка була 12 метрів заввишки. Її прикрасили енергоощадними синьо-жовтими гірляндами, що живилися від генератора.

Встановленню новорічної красуні передувало чимало дискусій. Адже ідея з ялинкою в умовах воєнного стану зустріла чимало критики. Проте, влада столиці вирішила не позбавляти українців цього символу свята. У багатьох містах адміністрації встановлювали ялинки після голосування жителів в соцмережах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-09 08:48:24