Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бельгія просуватиме членство України в Євросоюзі під час свого головування у Раді ЄС 2024 року

Бельгія просуватиме членство України в Європейському Союзі під час свого головування у Раді ЄС 2024 року. 

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, після переговорів із міністеркою закордонних справ Бельгії Гаджею Лабіб у Брюсселі.

– Я почув чіткий сигнал, що Бельгія розуміє історичну місію та відповідальність в контексті цього головування, під час якого будуть ухвалені важливі рішення та закладатимуться основи майбутнього приєднання України до Євросоюзу, – сказав Кулеба.

Своєю чергою глава МЗС Бельгії наголосила, що з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну, її країна надала прихисток тисячам українців, а також фінансову, військову та гуманітарну підтримку.

Зараз дивляться

– Ми продовжуємо підтримувати Україну. Нещодавно створили новий фонд для допомоги Україні розміром 1,7 млрд євро. Кошти будуть спрямовані на військові потреби та втілення гуманітарних проєктів, – зазначила Лабіб.

Вступ України у ЄС

8 листопада президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн під час пресконференції в Брюсселі повідомила, що Єврокомісія рекомендує розпочати процес переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу.

Вона зазначила, що під час її останнього візиту в Київ вона переконалася, що Україна на 90% виконала виконані відповідні кроки для вступу до ЄС.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-08 15:45:02