Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ дешевше побудувати новий ракетоносій Аскольд, ніж відновити пошкоджений – Гуменюк

Російський ракетоносій Аскольд внаслідок ракетного удару по суднобудівному заводу Залив у тимчасово окупованому Керчі в Криму був значно пошкоджений. Ремонт обійдеться Росії значно дорожче, ніж будівництво нового корабля для ведення війни проти України.

Про це заявила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Наталія Гуменюк у коментарі українським журналістам. Ймовірно, ракетоносій Аскольд не відновлюватимуть після пошкодження, припустила речниця ОК Південь.

– Злий жарт зіграно: Аскольдова могила спрацювала. Ймовірно, дійсно, він буде похований, тому що обезголовлений. Те, що називають надбудовою в корабельній справі, знесено, тобто голову точно знесли. Відновити її буде більш високовартісним проєктом, ніж збудувати новий корабель, – звернула увагу Гуменюк.

За інформацією речниці ОК Південь, ракетоносій Аскольд найближчим часом однозначно не зможе брати участь у війні проти України.

Зараз дивляться

Надвечір 4 листопада під час повітряної тривоги прогриміли вибухи в Керчі в Криму. Пізніше стало відомо про пошкодження російського ракетоносія Аскольд, який проходив випробування для подальшого виведення в море та завдання ударів по території України.

Фото: СтратКом ЗСУ

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-07 21:15:55