Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Страйки польських перевізників на кордоні: Україна досі не отримала їхніх вимог

Польські перевізники блокують три пункти пропуску з Україною: Корчова – Краківець, Гребенне – Рава-Руська, Дорогуськ – Ягодин. Проте українська сторона досі не отримала офіційних вимог від протестувальників.

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури наголошують, що блокування кордону шкодить інтересам обох країн.

За інформацією із ЗМІ та соцмереж, польські страйкарі хочуть: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок із номерами ЄС та для порожніх, а також доступ до системи Шлях.

Зараз дивляться

Проте офіційних вимог від польських перевізників не передали жодному представнику української сторони.

У міністерстві наголосили, що українська сторона готова до конструктивного діалогу з польськими перевізниками.

– Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані, – зазначили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Напередодні, Державна прикордонна служба України повідомила, що на українсько-польському кордоні в напрямку вищезазначених трьох пунктів пропуску через страйк польських перевізників ускладнено рух вантажного транспорту.

Зазначалося, що організатори протесту пропускають по одній вантажівці на годину, а також автомобілі з гуманітарними вантажами й ті, які перевозять тварин і продукти.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-07 11:47:33