Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЄС може розпочати переговори про вступ України у березні 2024 – ЗМІ

Європейський Союз може підтримати початок переговорів про вступ для України та Молдови, а також надати Грузії статус кандидата на членство, але з певними умовами.

Про це повідомив журналіст Редактор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Рікард Джозвяк.

За його словами, попереднє рішення ухвалили очільники офісів єврокомісарів, які представляють усіх 27 держав-членів ЄС, на присвяченій розширенню зустрічі 6 листопада.

Зараз дивляться

– Завтра продовжаться переговори щодо фінальних деталей, але основні передумови вже зрозумілі, – стверджує кореспондент.

За його словами, щодо України й Молдови – відкрити переговори про вступ до ЄС, ймовірно, у березні 2024 року, а щодо Грузії – надати статус кандидата з умовами для переходу до наступного кроку.

Два чиновники ЄС повідомили агентству Reuters, що 8 листопада очільник Європейської ради Шарль Мішель порекомендує почати переговори про вступ до ЄС з Україною та Молдовою за умови виконання відповідних умов.

Це може свідчити про те, що формальні перемовини з Києвом і Кишиневом можуть розпочатися вже наступного року. Однак звіт Єврокомісії, в якому йдеться і про інших претендентів на членство в ЄС, ще належить доопрацювати до остаточної публікації.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-06 23:44:29