Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Художній музей Одеси – ЮНЕСКО засудило атаку Росії по Одесі

Фото: Факти ICTV

Внаслідок ворожої атаки російської армії по Одесі в ніч проти 6 листопада пошкоджень зазнала будівля Одеського національного художнього музею.

У ЮНЕСКО засудили атаку РФ по Одесі, внаслідок чого постраждав художній музей, якому виповнилося 124 роки у понеділок, 6 листопада.

У соціальній мережі X (колишній Twitter) на сторінці ЮНЕСКО до допису додали знімки з наслідками пошкоджень від вибухової хвилі.

Зараз дивляться

— Художній музей в Одесі, що входить до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, вкотре постраждав від російського авіаудару минулої ночі. ЮНЕСКО рішуче засуджує цю атаку. Культурні об’єкти мають бути захищені згідно з міжнародним правом, – йдеться у повідомленні.

Пошкоджено Одеський художній музей

Директорка музею Катерина Кулай у коментарі Суспільному повідомила, що експонати не мають значних пошкоджень.

Внаслідок вибуху в Одеському художньому музеї пошкоджені кілька виставок: Марґіт та Романа Сельських Сонце заходу з колекції Едуарда Димшица; Бориса Айзенберга Квіти за відвалами; роботи Олександра Грехова; Стаса Жалобнюка Black Sea; Володимира Семківа Радість; Альбіни Ялози Вівтар небесного війська; Kinder Album Великі луги, рясні трави.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Вдень на території музею працювала Комісія з обстеження об’єктів культурної спадщини.

В ніч проти 6 листопада російська армія атакувала Одесу й область різними типами ракет і ударними дронами Shahed. За словами голови Одеської ОВА Олега Кіпера, восьмеро людей дістали поранення.

Вибуховою хвилею пошкоджено кілька багатоповерхових житлових будинків і музей в історичній частині міста, зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-06 15:41:46