Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

За війну бачився двічі: Дмитро Вівчарюк відверто розповів про дружину та дітей

Ранок 24 лютого 2022 року змінив життя кожного, і маленькі українці – не виняток. Вже й не знайдеться дитини, яка б не знала, що таке Bayraktar чи які бувають види ракет.

Психологи радять говорити дітям навіть про те, від чого хотілося б уберегти. Саме так вчинив і актор скетчкому Зв’язок (Новий канал) Дмитро Вівчарюк. Він не приховує правду від дітей і відверто розповідає, що відбувається в Україні.

Де зараз родина Дмитра Вівчарюка

У перший день великої війни його дружина Ольга та двоє дітей – 8-річний Захар і 4-річний Любомир – виїхали за кордон. На них чекав майже двотижневий шлях до Німеччини. Діма ж залишився в Україні й почав активно волонтерити.

Зараз дивляться

– Діти завжди відчувають, якщо щось не так, та й бачать по нас. Вони розуміють все, що відбувається. Усвідомлюють: в країні війна. І я дуже радий, що завдяки виїзду за кордон вдалося хоча б трошки вберегти їхню психіку. На щастя, вони не чули вибухів і не пережили якихось жахіть. Мені дуже хочеться, щоб вони мали стабільне, врівноважене та справедливе життя. І тому намагаюся волонтерством зробити свій внесок у перемогу, – каже Діма Вівчарюк.

Фото з особистого архіву Дмитра Вівчарюка

Як діти реагують на війну

Актор зазначив, що спілкування з близькими на відстані його виснажує. За 20 місяців великої війни він спілкувався з найріднішими лише через відеозвʼязок, а наживо бачився лише двічі – коли їздив за кордон забирати гуманітарну допомогу.

– Жити з ними на відстані дуже важко. Адже під час їхнього дорослішання я маю бути поруч. Якось Любчик запитав у мене: “Тату, прийшли погані дяді, а ти допомагаєш їх виганяти?”. Відповів, що так. А він додав серйозним голосом: “Я купив пістолет. Давай приїду й допоможу тобі”. Звісно, в нього іграшкова зброя. Але те, що йому приходять такі ідеї, вражає. У такі моменти розумію, що діти все бачать і проходять так, як і ми, дорослі, – пояснює Діма.

Дмитро Вівчарюк

Фото з особистого архіву Дмитра Вівчарюка

Чим займається дружина Вівчарюка

За словами Дмитра, його дружина Ольга організовує мітинги, збори та волонтерські центри в Німеччині. У такий спосіб вона допомагає збирати й передавати все що треба для наших цивільних і військових.

– Це дуже важливо. Але я постійно повторюю їй, що вона має займатися дітьми, адже так багато часу йде на догляд за ними. Школа, дитсадочок, побут – все на ній. А Оля ще й примудряється ходити й організовувати акції протесту. А ті, хто зараз в Україні, повинні завжди памʼятати, що ми всі прокидаємося, їмо, дихаємо, знімаємо кіно, ходимо в кафе, усміхаємося і просто живемо завдяки тим, хто зараз воює на фронті. Війна ще не закінчилася, тож не варто про це забувати, – розповідає зірка Звʼязку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-05 15:15:24