Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Уражений в Керчі корабель проходив випробування, щоб вийти в море і воювати проти України – Ігнат

Російський корабель, по якому завдали удару крилатими ракетами в окупованому Керчі, ще не встиг взяти участь у повномасштабній війні проти України.

Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

– Корабель ще навіть не брав жодної участі у плаваннях і він проходив якісь випробувальні роботи, щоб потім вже вийти в море і воювати проти нашої держави, – зазначив речник Повітряних Сил.

Водночас він підтвердив інформацію, що морську й портову інфраструктуру суднобудівного заводу Залив в Керчі могли атакувати ракетами Storm Shadow/SCALP-EG, на що раніше натякнув командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Зараз дивляться

– Мабуть, вже всі знають, що було. Але ми мусимо дочекатися результатів і підтвердження, що дійсно там пішов услід за крейсером Москва цей корабель, як відбувається зазвичай. Власне командувач вже навіть натякнув: немов SCALPелем пройшлися, молодці наші пілоти. Це вже меседж для наших партнерів, якими ракетами, можливо, був уражений цей новий, один з найсучасніших кораблів, який є носієм крилатих ракет Калібр, – сказав Ігнат.

Вибухи в Керчі прогриміли надвечір 4 листопада. Потім у Стратегічному командуванні ЗСУ підтвердили, що було завдано успішних ударів по морській і портовій інфраструктурі суднобудівного заводу Залив.

Фото: Міноборони Росії

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-04 23:03:36