Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україні потрібно понад 750 років для розмінування всієї території – Time

В Україні мінна проблема стала настільки масштабною, що для розмінування країни потрібно буде близько 757 років. Територія забруднена нерозірваними бомбами, артилерійськими та іншими снарядами.

За інформацією видання Time, за весь термін повномасштабної війни Україна випередила Афганістан і Сирію, ставши однією з найбільш замінованих країн у світі. Близько третина землі всіяна мільйонами нерозірваних снарядів або мін.

Журналісти посилаються на оцінку Globsec (аналітичного центру в Словаччині), згідно з якою Україні може знадобитися 757 років для усунення мінної загрози, використовуючи звичайні методи та наявні ресурси.

Зараз дивляться

У матеріалі звертають увагу, що мінні поля сповільнюють український контрнаступ і становлять загрозу мирним жителям, тому що вони не можуть безпечно вести сільськогосподарську діяльність. Це вплине на економічну ситуацію та світове постачання продовольства.

За даними Міністерства економіки України, близько 264 людей загинули через міни, ще понад 830 осіб постраждали, станом на 1 листопада 2023 року. У цій статистиці не враховано землі, де тривають бої чи окуповані Росією.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-04 21:13:10